Autor Tema: Problem sa session_start() na hostu  (Pročitano 641 puta)

Laky

  • Medior
  • ***
  • Poruke: 121
    • Blog
Problem sa session_start() na hostu
« poslato: 23.05.2014 09:23:09 »
Imam problem sa hostom...
Napravio sam login sistem koji radi na localhostu normalno, ali kada ga hostujem nece. Ne izbaca nikakve greske cak i kada pogrijesim password, samo onako stoji na istoj stranici...  [http://sportcaffe.me/admin/] <- tu mozete vidjeti o cemu se radi..
Username: laky95
Password: lazar
Nasao sam neke resenje, a to je kada stavim session_start() na vrhu koda, ali ja sada nijesam u mogucnosti to da radim jer imam neko "pripremanje" sesije ispred startovanja...
Evo koda:

Kod: PHP
  1. $session_name = 'sec_session_id';   // Set a custom session name
  2. 		$secure = FALSE;
  3. 		// This stops JavaScript being able to access the session id.
  4. 		$httponly = true;
  5. 		// Forces sessions to only use cookies.
  6. 		if (ini_set('session.use_only_cookies', 1) === FALSE) {
  7. 			header("Location: ../error.php?err=Could not initiate a safe session (ini_set)");
  8. 			exit();
  9. 		}
  10. 		// Gets current cookies params.
  11. 		$cookieParams = session_get_cookie_params();
  12. 		session_set_cookie_params($cookieParams["lifetime"],
  13. 		$cookieParams["path"],
  14. 		$cookieParams["domain"],
  15. 		$secure,
  16. 		$httponly);
  17. 		// Sets the session name to the one set above.
  18. 		session_name($session_name);
  19. 		session_start();            // Start the PHP session
  20. 		session_regenerate_id();    // regenerated the session, delete the old one.
« Poslednja izmena: 23.05.2014 15:38:43 Kaso »

ivanderbu2

  • Novajlija
  • *
  • Poruke: 3
    • Codingo
Odg: Problem sa session_start() na hostu
« Odgovor #1 poslato: 23.05.2014 11:29:10 »
Jesi li pogledao apache error log ili php log?

Rekao bih da ti ne radi header f-ja zbog toga sto ti je aplikacija vec nesto vratila prije toga. Na serverima sa odredjenim verzijama PHP-a pravila su striktna i moze bit da ti razmak ili novi red u kodu prave problem.

Vido

  • Novajlija
  • *
  • Poruke: 8
Odg: Problem sa session_start() na hostu
« Odgovor #2 poslato: 24.05.2014 16:47:28 »
Koju verziju php-a imas na kompu a koja je na serveru, pogledaj ovdje imaš primjer provjere statusa sesije http://www.php.net/manual/en/function.session-status.php
Proveri posebno da li je sesija startovana, jel setovan id sesije da li sve u redu sa provjerom statusa sesije,možda ti se nešto negdje podkralo.